četrtek, 21. september 2023

 Ola,

danes je bil zadnji dan našega usposabljanja. Rade bi naredile en kratek povzetek o razlikah o izdelovanju sladic, ki smo jih opazile pri našem usposabljanju. Če se dotaknemo tort, torte so pri njih veliko bolj enostavne kot pri nas. Prvo dejsvo je da oni uporabljajo večina že vnaprej pripravljene kreme. Za razliko od nas, ki torte vzamemo malo bolj resno in se za njih potrudimo veliko bolj kot oni. Mi za naše torte uporabljamo v večini biskvit, neko hrustljavo kremo, sadni ali čokoladni mouse ali oboje in kakšno dodatno polnilo v smislu sadno čokoladnega želeja. Oni še zdaleč ne komplicirajo tako kot mi, njihova povprečna torta je sestavljena iz biskvita, listatnega testa in že vnaprej pripravljene kreme ali marmelade s katero samo premažejo plasti, biskvit in testo in z njo obmažejo torto. Po veliki večini je to jajčna krema in je to že torta. Pri dekoracijah tudi ne komplicirajo vsaj v večini slaščičarn. Drug primer je listnato testo največja razlika ki smo jo opazile med delom je ta, da testa ne prepogibajo tolikokrat kot mi. Pri prepogibanju testa ponavadi pri strani tudi testo zarežejo. V večini uporabljajo zelo rumeno (verjetno obarvano) maščobo. Tudi rogljičke ki delajo iz listnatnega testa uporabljajo tehniko vrtenja rogljičkov v zraku. Nasploh se nam zdi da pri njihovih sladicah ne igra ključne vloge estetika. 




Ni komentarjev:

Objavite komentar

Ola, danes je naš zadnji dan na Portugalskem. V dopoldanskih urah po zajtrku smo se odpravili v obmorsko mesto Viana Do Castelo. Najprej smo...